Pakurikääpä

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton valinta vuoden 2013 rohdoskasviksi. Pakurikääpä on voimakas adaptogeeni, mikä tarkoittaa sitä että se tasapainoittaa elimistömme toimintaa ilman sivuvaikutuksia.
Alkuperämaa: Suomi

Final Stamp-02

Kuvaus

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton valinta vuoden 2013 rohdoskasviksi. Pakurikääpä on voimakas adaptogeeni, mikä tarkoittaa sitä että se tasapainoittaa elimistömme toimintaa ilman sivuvaikutuksia. Suurienkaan määrien käytöllä ei ole havaittu epätasapainoittavia vaikutuksia. Pakurikääpä on lääkinnällinen sieni ja sillä on pitkä käyttöhistoria perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sekä siperialaisessa kansanparannuksessa. Suomessakin on sota-aikana pakurikäävästä keitetty kahvin korvikkeeksi ns. tikka-teetä. Pakurikäävän ORAC- luku >50,000 – jolla kuvataan antioksidanttista tehoa – on erittäin korkea (vrt. omena n.2600, punaviini n.3600, mustikka n. 4700). Se sisältää yli 200 erilaista fytoravinnetta. – superoksididismutaasia (SOD), voimakasta antioksidanttia, suuria määriä. – aminohappoja, melaniinia, kivennäisaineita, hivenaineita, vitamiineja, fenoleja, steroleja, polysakkarideja(esim. beta-glukaania), betuliinia, betuliinihappoa, lupeolia.