Aivan uskomattoman herkullinen ja helppo resepti johon tarvitsee vain kolme elementtiä! Litistä keitetyt perunat uunivuoalle käyttäen esimerkiksi kattilan pohjaa, lisää päälle ripaus oliiviölyä ja runsaasti grillimaustetta. Laita uuniin 225c ja 10min. Syö vaikka kera...
Yrttipaja Kesäsetti
Kesäsetti on kesän herkullisin maustepaketti! Paketista löydät Grillausmausteen, Kalamausteen, Kanamausteen, Kasvismausteen sekä Pizza- ja pastamausteen eli kaikkea mitä kesäkeittiössäsi saatat kaivata. Anna lahjaksi tai osta omaksi!
19,99 €
Voit hieroa Grillausmausteen grillattavan lihan pintaan tai valmistaa siitä herkullisen marinadin.
GRILLIMARINADI (riittää noin 1kg:lle lihaa)
2 dl öljyä
1 dl sitruunanmehua tai viinietikkaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl soijakastiketta
2-3 rkl Yrttipajan Grillausmaustetta
1 tl mustapippuria
Voit ripotella Kalamaustetta kypsennetyn kalan päälle tai valmistaa siitä herkullisen kylmäkastikkeen.
KYLMÄKASTIKE KALALLE
200 g kermaviiliä, creme fraichea, smetanaa tai vastaavaa kasvivalmistetta
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
3 rkl Yrttipajan Kalamaustetta
Sekoita kaikki ainesosat kulhossa, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja tarjoile!
Kasvismaustetta voi sirotella kaikenlaisten kasvisruokien päälle tai valmistaa herkullisia yrteillä maustettuja kasvisnyyttejä.
YRTTISET KASVISNYYTIT lisukkeeksi neljälle
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
YRTTIVOI
2-3 valkosipulinkynttä
50 g voita
2 rkl Yrttipajan Kasvismaustetta
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Sekoita yrttivoin ainekset keskenään.
- Pese ja pilko kasvikset.
- Levitä neljä n. 30cm x 30cm kokoista foliopalaa pöydälle ja lusikoi kasvikset niiden päälle.
- Jaa yrttivoi tasaisten kasvisten päälle.
- Sulje nyytit hyvin ja grillaa n.15 min. tai paista uunissa 225° 20-30min.
Kanamausteella voi maustaa esimerkiksi erilaiset kanafileet ja vartaat tai valmistaa herkullisen kanasalaatin.
KESÄINEN KANASALAATTI
400 g maustamattomia kanasuikaleita
tilkka öljyä
250g kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1 ruukku salaattia
150-200g fetaa
puolikas hunajameloni
1 dl cashew-pähkinöitä
KASTIKE
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl Yrttipajan Kanamaustetta
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
- Pese ja pilko kasviksia pienemmäksi.
- Huuhtele salaatti ja revi paloiksi.
- Asettele salaatti ja kasvikset vadille.
- Paista kanasuikaleet pannulla öljytilkassa ja mausta kevyesti suolalla.
- Aseta paistetut kanasuikaleet salaatin ja kasvisten päälle.
- Ripottele cashewpähkinät salaatille ja lopuksi valuta kastike koko komeuden päälle. Tarjoile heti.
Viimeistele kesän pizzat herkullisella Pizza- ja pastamausteella tai valmista maukas ja yrttinen halloumipasta.
YRTTINEN HALLOUMIPASTA
500g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl luomuoliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
2 rkl Yrttipajan Pizza- ja pastamaustetta
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
250g halloumia
voita paistamiseen
300g pastaa
- Pese tomaatit ja laita uunivuokaan.
- Sekoita joukkoon valkosipuli, öljy, balsamico ja mausteet.
- Laita vuoka uuniin ja paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Sillä välin laita kuutioi halloumi ja paista pannulla voissa kunnes halloumi on saanut väriä ja vähän rapeutta.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä ja valuta.
- Lisää halloumi ja pasta uunivuokaan, sekoita ja tarjoile heti!
Laadukkaissa kotimaisissa tuotteissamme korostuvat luonnon aidot maut. Viljelemme yrtit ilman torjunta-aineita ja perinteitä kunnioittaen. Yrteillämme maustat ruokasi vaivattomasti, laadusta tai mausta tinkimättä. |
|
Saattaisit pitää myös
Juustoiset kuusenkerkkäparsat
Kesän mökkihitti! Helppo ja hauska tapa valmistaa parsaa! Kuori tankoparsoista ohkainen kerros pois ja leikkaa kannasta 2cm irti. Laita ne vuokaan ja valele oliiviöljyllä, lisää päälle kuusenkerkkämaustetta ja valitsemanne mukaista juustoa. (Itse kuvassa käytetty...
Naudan picanhaa ja grillattuja kasviksia
Mausta liha lammasmausteella ja yrttisuolalla, tämä toimii täydellisesti, sillä lammasmausteessa on basilikaa, salviaa, viherminttua ja rosmariiniä. Paista picanhan pinnat kuumalla, pienennä grillin lämmöt 125 asteeseen ja odottele että lihan kypsyys on 54 astetta,...
Carne Asada – torillat
Lihana tähän toimii flank steak, bavette tai skirtsteak. Mausta liha TAI kana vahvasti grillimausteella. Paista se 53 asteiseksi ja laita 10min ajaksi folioon vetäytymään.Carne Asada Anton style: Pussi ruohosipulia Pussi persiljaa 2 valkosipulinkynttä Niin paljon...